REIS:  BALI, SLOW-TRAVELING & MINDFULNESS

TIJDENS DEZE REIS neem ik je graag letterlijk en figuurlijk mee naar mijn passie: Bali

MIJN ROL: organisator en reisleider.

VOOR MIJN PERSOONLIJKE DRIVE, INFO, DATA EN PRIJZEN: KLIK HIER

het enige moment dat je kunt leven en beleven is nu.

Bali, het godeneiland spreekt tot de verbeelding. Hoe mooi kan het zijn om bewust aanwezig de tijd te nemen een nieuwe cultuur te beleven. Geen jachtige schema's.  In juli 2012 hebben we de eerste groepsreis ”BALI, slow-traveling & mindfulness" gemaakt. MINDFUL op BALI? JA! Het leven op Bali is de belichaming van het begrip mindfulness. Aan alle dagelijkse activiteiten wordt aandacht en zorg besteed. De mensen zijn rijk aan tijd en aandacht. Het is een weldadige omgeving om tot rust en verdieping te komen.

BALI, slow-traveling & mindfulness :
De reis is geschikt voor mensen die niet gaan voor shop of beach maar tijdens de reis energie willen opdoen door de cultuur te beleven. Een vakantie betekent niet het verzamelen van zoveel mogelijk bezienswaardigheden en zoveel mogelijk foto’s om zo vervolgens thuis pas echt te beseffen waar je allemaal geweest bent. Leven kan alleen maar op het moment zelf. Beleven ook. Ik noem dat verticaal reizen in plaats van horizontaal. Dus meer de diepte in en minder kilometers vreten. Stilstaan in plaats van hollen. Verticaal reizen betekent ook dat je ervaringen kunt stapelen, terwijl je je op een plek bevindt.

WAT GAAN WE DOEN?
Ik begeleid de reis samen met een Engels sprekende Balinese gids, Made, die een unieke inkijk in de cultuur en het dagelijks leven kan geven. Meer dan in andere reizen zul je het Balinese leven inademen. Denk daarbij aan:

Cultuur: Het Balinees Hindoeïsme is niet te missen op straat. Made zal je boeiende verhalen vertellen over de inpassing van het geloof in het dagelijks leven. We zullen een kleurrijke ceremonie van heel dichtbij meebeleven, een bezoek brengen aan een healer.

Natuur: wandelen door de rijstvelden, snorkelen langs een rif, de zonsopkomst aan het strand en een zonsondergang op een vulkaan. 

Culinair: zien waar en hoe gewassen en specerijen groeien, zien, ruiken en proeven op de plaatselijke markt, bereiden van een traditionele Balinese maaltijd tijdens een kookles…en natuurlijk samen genieten. Wanneer we aan zee zijn vangen we (hopelijk) onze eigen maaltijd en eten bij de visser thuis.

Mindfulness: De aandachtsvolle manier van leven van de Balinesen zie je terug in allerlei aspecten van het dagelijks leven. Ook wij zullen onze tijd op Bali met aandacht beleven door dagelijk stil te staan bij het leven in het NU. Dat doen we door middel van mindfulness-oefeningen en korte meditaties. Zowel de westerse als de Balineese manier van mediteren worden belicht. De oefeningen kun je na de reis ook thuis gebruiken.

INBEGREPEN: We verblijven in mooie, kleine middenklasse hotels, in de rijstvelden, in de bergen en/of aan zee. Inbegrepen zijn: overnachtingen + ontbijt, enkele lunches en diners bij de lokale bevolking thuis, excursies, alle vervoer en het volledige mindfulnessprogramma onder leiding van Angelien en de Balinese gids.

De reis kan in genoemde vorm plaatsvinden maar ook in overleg en naar wens worden samengesteld.

Buro Hop steunt met het organiseren van deze groepsreis een plaatselijk "learning centre". Neem gerust vrijblijvend contact met me op voor verdere informatie.